Ignorare comenzi Panglică
Salt la conținutul principal

Centrul de Cercetare Biomedicală și Fundația CHRONEX-RD

​Centrul de Cercetare Biomedicală și Fundația CHRONEX-RD​​


CHRONEX-RD are ca scop asigurarea infrastructurii de cercetare experimentală în domeniul patologiei cardiovasculare, renale și metabolice. Centrul a fost realizat în cadrul proiectului „Rețeaua Est-Europeană de Excelență pentru Cercetare-Dezvoltare în domeniul Bolilor Cronice CHRONEX-RD”, finanțat de Uniunea Europeană prin programul de Cooperare Transfrontaliera 2/1/149 MIS ETC Code2/1/149 MIS ETC Code 1840 1840. Înfiinţată în 16 iulie 2014, Fundația CHRONEX-RD are ca scop îmbunătăţirea stării de sănătate şi calitatea vieții pacienților cu boli cronice prin cercetare medicală şi dezvoltarea serviciilor medicale.

Obiective:

  • ​Susținerea cercetării în domeniul patologiei cronice cardiovasculare, renale și metabolice prin studii experimentale pe modele animale ale patologiilor respective, în cadrul studiilor longitudinale, pe termen lung, beneficiind de tehnologiile de monitorizare la distanță a variabilelor fiziologice cardiovasculare și renale (telemetrie).
  • Inițierea, dezvoltarea şi facilitarea cercetării translaționale prin parteneriate şi alianțe strategice cu alte instituții academice, instituții clinice, instituții de cercetare şi companii farmaceutice si de tehnologii în sănătate.
  • ​Realizarea de rețele colaborative cu scopul îmbunătăţirii stării de sănătate a pacienților cu boli cronice.

Coordonator științific:
Prof. Univ. Dr. Radu ILIESCU

Echipa de cercetare
Conf.Dr. Liviu Oprea
Prof.Dr. Doina Azoicăi
Asist. Univ. Dr. Ionuț Tudorancea – investigator, coordonator grup de cercetare cardiovascular
3 studenți anul V de studiu – Facultatea de Medicină
1 student an III de studiu – Facultatea de Medicină
1 student an VI de studiu – Facultatea de Medicină

Servicii: Această structură internaţională interdisciplinară dezvoltă și implementează proiecte de cercetare multidisciplinare și multicentrice și activități multidisciplinare de formare în domeniul bolilor cronice, cu fonduri publice și private necesare dezvoltării zonei.

Asigură facilitățile de cercetare pentru membrii comunității academice din universitate (cadre didactice, doctoranzi, masteranzi, studenți etc.) în următoarele domenii:

  • ​Sisteme de biologie / Biologie Computațională
  • Centre de cercetare translationale
  • Facilități pentru animale​​