Ignorare comenzi Panglică
Salt la conținutul principal

Centrul de Cercetare-Dezvoltare pentru Dispozitive Medicale

​​Centrul de Cercetare-Dezvoltare pentru Dispozitive Medicale​


​​

Centrul de Cercetare-Dezvoltare a fost înființat în anul 2006 prin proiectul CEEX 9696/2006: ”Centrul de Proiectare, Verificare și Întreținere Dispozitive Medicale –DMTEST” (director de proiect Prof.dr Radu Ciorap) în valoare de 450.000 RON. Infrastructura centrului a fost utilizată și dezvoltată prin proiectul PNCDI-2 nr. 11-070/2007: ”Soluţie integrata e-health de monitorizare a parametrilor vitali la pacienţii cu afecţiuni cronice – SIMPA” (director de proiect Prof.dr Radu Ciorap) în valoare totala de 1.170.111 RON (din care 686.736 RON suma alocată UMF Iași în calitate de coordonator). Centrul de Cercetare-Dezvoltare pentru Dispozitive Medicale are ca obiectiv dezvoltarea capacității de cercetare-dezvoltare în domeniul dispozitivelor medicale destinate măsurării parametrilor biomedicali și al testării diferitelor dispozitive medicale pentru diagnostic și/sau terapie.

​În structura centrului sunt incluse 4 compartimente:

  • Laboratorul de proiectare Dispozitive Medicale,
  • Laboratorul pentru verificare-testare Dispozitive Medicale,
  • Compartimentul pentru dispositive assistive și dispositive medicale de evaluare a performanțelor umane
  • Compartimentul pentru formare profesională în domeniul tehnologiei medicale.

Obiectiv: Dezvoltarea capacității de cercetare-dezvoltare în domeniul dispozitivelor medicale destinate măsurării parametrilor biomedicali și al testării diferitelor dispozitive medicale pentru diagnostic și/sau terapie. 

Echipa de cercetare:
- Prof.univ.dr. ing. Radu CIORAP – coordonator
- Conf.dr. Dan Zaharia
- Conf.dr. bioing. Călin Corciovă
- Asist.dr.bioing. Doru Andrițoi
- Asist.dr. bioing. Cătălina Luca

Servicii: Asigură facilitățile de cercetare pentru membrii comunității academice din universitate (cadre didactice, doctoranzi, masteranzi, studenți etc.) în domeniul dispozitivelor medicale destinate măsurării parametrilor biomedicali și al testării diferitelor dispozitive medicale pentru diagnostic și/sau terapie.