Probabil încercați să accesați acest site dintr-un browser securizat pe server. Activați scripturile și reîncărcați această pagină.
Activare mod mai accesibil
Dezactivare mod mai accesibil
Ignorare comenzi Panglică
Salt la conținutul principal
Dezactivare animații
Activare animații
Toggle navigation
Meniu
Editura
Despre noi
Conducerea editurii
Scurt istoric
Târguri și expoziții
Publicații
Cărți
Reviste
Teste admitere
Informații
Instrucțiuni pentru autori
Întrebări frecvente
Legislație
Link-uri utile
Planul editorial anual
DOI
Contact
Scurt istoric
Se pare că browserul nu are JavaScript activat. Vă rugăm activați Java Script și încercați din nou.
Conținut pagină
Scurt istoric
Editura “Gr. T. Popa” U.M.F. Ia
și
[section]
[section-item 12]
[row]
[column 12]
[list icon="angle-double-right"]
Înființată în anul 2001, Editura Universității de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” a apărut ca o necesitate în contextul accentului pus pe protejarea dreptului de autor pentru publicațiile apărute la litografia universitară (ulterior devenită tipografie).
Încă de la înființare, Editura “Gr.T.Popa” U.M.F. Iași a avut șansa să primească spre publicare un număr important de publicații cu o valoare științifică ridicată, editate într-o manieră academică, ce au contribuit la asigurarea materialului didactic atât de necesar în pregătirea studenților, rezidenților, doctoranzilor, dar și medicilor din rețeaua sanitară.
Urmare a eforturilor de a îmbunătăți permanent calitatea produselor editate și tipărite, Editura a fost recunoscută de Consiliul Național al Cercetării Științifice din Învațământul Superior începând cu anul 2004.
Colectivul de referenți științifici ai editurii a fost propus de Consiliul de Administrație în anul 2017 și este format din membri marcanți ai cercetării universitare, ce au rol în evaluarea publicațiilor științifice în curs de apariție.
Editura acordă o importanță deosebită promovării publicațiilor nou apărute, prin participarea la târguri și expoziții de carte și organizarea lansărilor de carte.
Editarea publicațiilor în cele trei limbi de predare (română, engleză, franceză), diversitatea tematicilor abordate, diversificarea tipurilor de publicații (print, publicații electronice, print însoțit de dvd-uri ce pot conține text, imagini, video, etc.) determină schimbări permanente - de adaptare a editurii la exigențele autorilor, dar și a cititorilor.
Introducerea din anul 2011 a colecțiilor “Note de curs” și „Caiete de lucrări practice”, care a implicat redactarea unor instrucțiuni pentru autori - specifice colecțiilor - în vederea uniformizării editării acestor publicații, realizarea unor coperți diferite pentru cele 2 categorii de publicații, precum și regândirea designului coperților din anul 2020, a contribuit la creșterea calității materialului didactic destinat studenților de la cele 4 facultăți.
[/list]
[/column]
[/row]
[/section-item]
[/section]