Pagină de pornire
Ignorare comenzi Panglică
Salt la conținutul principal

Pagină de pornire

Educația Medicală Continuă (EMC)


Departamentul de studii postuniversitare este o structura organizatorica din cadrul Universitatea de Medicina si Farmacie „Gr.T.Popa” Iasi care asigura specializarea in domeniu sau extinderea si perfectionarea pregatirii atestate prin diploma obtinuta la finalizarea studiilor universitare. 
Cursurile de Educatie Medicala Continua sunt organizate de catre Colegiul Medicilor din Romania, Colegiul Medicilor Dentisti din Romania, Colegiul farmacistilor din Romania in colaborare cu Universitatea de Medicina si Farmacie “Gr. T. Popa”, fiind coordonata de catre Ministerul Sanatatii prin Centrul National de Perfectionare in Domeniul Sanitar Bucuresti. 
Cursurile postuniversitare de perfectionare pot fi urmate de absolventii cu diploma ai invatamantului universitar de scurta sau de lunga durata. 
Educaţia medicală continuă (EMC) reprezintă totalitatea activităţilor planificate de pregătire teoretică şi practică desfăşurate de medici în vederea dobândirii sau îmbunătăţirii nivelului de cunoştinţe, abilităţi şi atitudini profesionale, în scopul creşterii calităţii actului medical şi nivelului de performanţă în domeniul respectiv. Activităţile de EMC sunt cuantificate prin unităţi de creditare, denumite credite EMC
Creditele EMC se acordă prin raportare la orele efective de activitate de EMC. Pentru o oră efectivă de activitate de EMC se acordă un credit EMC. Pentru o zi de activitate efectivă se acordă maximum 6 credite EMC. Creditele obţinute de medici în urma participării la activităţile de EMC contribuie la alcătuirea punctajului profesional al medicului. 

Principalele forme de Educatie medicala continua constau in:
  • ​Participarea la cursuri postuniversitare;
  • ​Participarea la manifestari stiintifice
  • Publicarea de materiale stiintifice medicale;
  • Participarea la demonstratii practice;