Mesaj Rector - Times Higher Education World University Rankings
Ignorare comenzi Panglică
Salt la conținutul principal

Mesaj Rector - Times Higher Education World University Rankings

​​​​Mesaj Recor - Times Higher Education World University Rankings

​28 octombrie


Dragi colegi, cadre didactice,
Dragi colegi, studenţi români şi de pretutindeni,
Dragi colegi, personal administrativ,

Încep acest mesaj cu o veste bună: Universitatea noastră este clasată pentru al treilea an consecutiv în Times Higher Education World University Rankings, în categoria Clinical and Health, ocupând o poziție onorabilă, 600+, alături de UMF Cluj și UMF Tg. Mureș. Prezența noastră constantă în cele mai importante clasamente universitare internaționale este rezultatul eforturilor pe care noi toți le depunem în activitatea didactică și de cercetare. Este o muncă de echipă și vă mulțumesc tuturor că v-ați asumat în totalitate misiunea Universității noastre de a atinge excelența în educație și cercetare.

Al doilea lucru pe care vreau să vi-l aduc în atenție este că mai parcurgem încă un pas important al procesului de acreditare instituțională internațională, conform standardelor World Federation for Medical Education (WFME). Este un demers important atât pentru imaginea Universității cât și pentru recunoașterea mondială a diplomelor studenților noștri, și aici amintesc în principal de recunoașterea diplomelor în Statele Unite ale Americii și în Israel.

​Săptămâna viitoare, în perioada 4-7 noiembrie, comisia Independent Agency for Accreditation and Rating – IAAR, abilitată WFME, va face vizita de acreditare care, datorită condițiilor pandemice, va avea loc online. Organizarea acestei vizite, cu un program foarte dens, constituie o adevărată provocare pentru noi toți. Comisia de acreditare va avea întâlniri de lucru, online, cu mine, cu prorectorii și decanii celor patru facultăți, precum și cu studenți, cadre didactice ale Universității, personal administrativ, angajatori, reprezentanți ai comunității locale și regionale.

Facem eforturi deosebite pentru obținerea acestei acreditări pentru întreaga Universitate, nu pentru o singură facultate. Vă cer fiecăruia dintre voi să participați la procesul de evaluare pentru ca acest proces de acreditare să se desfășoare fără cusur. Este foarte important să participați la întâlnirile unde veți fi convocați și să răspundeți la chestionarele pe care le veți primi pe emailul profesional. Vă rog să vă verificați emailul foarte des în perioada care urmează. Informații detaliate despre procesul de evaluare, chestionarele și linkurile de întâlniri Zoom le veți primi pe emailul profesional.

Vă asigur că efortul colectiv va aduce și reușita noastră în acest demers. Am dovedit în repetate rânduri că suntem capabili să ne mobilizăm și să performăm.

Nu vreau să închei înainte de a vă mulțumi încă o dată pentru eforturile constante pe care le faceți pentru a preveni răspândirea SARS-CoV-2 în comunitatea noastră academică. Știu că este o presiune foarte mare pe care o resimţim cu toții, în fiecare moment, dar sunt încurajat de faptul că reușim să-i facem față, împreună.

Cu drag,
Prof. dr. Viorel Scripcariu
Rector​